Pascal van der Zwalm is geboren en nog steeds woonachtig in Baarn. In het midden van Nederland, tussen de bossen en de weilanden. Toen ik 14/15 jaar was, kreeg ik steeds meer interesse in de fotografie. Op mijn 15e kocht ik dan ook mijn eerste digitale camera, want het digitale tijdperk was aangebroken. Gewapend met een compact camera met enkele megapixels begon ik de fotografie te ontdekken.

IMG_3299Al snel kwam ik erachter dat ik met een compact camera niet de foto’s kon schieten die ik zou willen. Dit had vooral te maken met de beperkte instelmogelijkheden (zeker toen) en de trage reactie van deze camera. Avonden zoeken op het internet leerde mij toen al snel dat een spiegelreflex camera uitkomst zou bieden. Een jaar of 2 later kocht ik dan ook een spiegelreflex camera. Inmiddels had ik niet stil gezeten en trok ik er vaak op uit of zat ik in de boeken om de techniek nog beter te begrijpen. Zo groeide al snel een hobby uit naar een klein, maar succesvol bedrijf.

In 2010 kwamen er zo frequent vragen binnen voor fotografie, dat Passie en fotografie werd opgericht. In de afgelopen 6 jaar heb ik voor vele verschillende opdrachtgevers opdrachten uitgevoerd. Denk hierbij aan sportevenementen, interieur, kleding, maar ook infrastructuur. Door deze brede werkvelden zijn we erg flexibel en makkelijk overal in te zetten!

Door fotografie te combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden binnen de infrastructuur, beschikken we tevens over de kennis en opleidingen om op bouwplaatsen te mogen komen. Dit maakt een flexibele inzet mogelijk met minimale inspanning vanuit de opdrachtgever!